Wat is BPM en waarom moet u aangifte doen?

 

Bpm is een afkorting voor de belasting op personenauto’s en motorrijwielen. Koopt u in Nederland een personenauto, motor of bestelauto, of importeert u deze? Dan betaalt u vrijwel altijd een rest-BPM. Met de kennis en jarenlange expertise op dit gebied garanderen wij u het voordeligste rest-BPM bedrag!

 

Voor welk motorvoertuig betaal ik BPM?

U betaalt bpm voor een personenauto, motor of camper. Hieronder vind u een link naar de belastingdienst voor meer informatie.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/belastingen_op_auto_en_motor/bpm/aangifte_bpm_doen/

 

BPM berekenen en betalen
Wij berekenen de bpm over onder andere de CO2-uitstoot in gram/km, leeftijd, kilometerstand, uitvoering, brandstoftype en netto catalogusprijs.

 

Wanneer moet ik aangifte doen?

Importeert u een personenauto, bestelauto of motor? Tegenwoordig kunt u meteen aangifte doen.  Het voertuig kunt u daarna laten identificeren /keuren bij een RDW-keuringsstation. Laat u een voertuig ombouwen? Dan moet u eerste langs de RDW om deze te laten keuren. (bijvoorbeeld: van bestelbus naar camper)

 

Vrijstelling van BPM
In een aantal situaties krijgt u vrijstelling. U hoeft dan GEEN bpm te betalen. Als u verhuist vanuit een ander land naar Nederland en u neemt uw voertuig mee als verhuisboedel, kunt u vrijstelling aanvragen.

U komt in aanmerking voor verhuisboedelvrijstelling, als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U verhuist vanuit een ander EU-land naar Nederland en neemt uw motorrijtuig mee.
  • Het motorrijtuig hoort bij uw inboedel.
  • U gebruikt het motorrijtuig in Nederland voor hetzelfde doel als in het buitenland.
  • U kocht het motorrijtuig minimaal 6 maanden vóór uw verhuizing naar Nederland en u hebt het motorrijtuig in die periode gebruikt.
  • U woonde minimaal 12 maanden in het buitenland vóór uw verhuizing naar Nederland.

Vraag de verhuisboedelvrijstelling altijd aan binnen 12 maanden na uw verhuizing.

Als u vrijstelling krijgt, mogen ook uw inwonende gezinsleden in Nederland rijden met het motorrijtuig.

 

Bestelauto's

Ondernemers kunnen BPM-vrijstelling krijgen voor hun bestelauto. U moet dus geregistreerd staan als ondernemer, de ondernemer gebruikt de bestelauto voor minimaal 10% zakelijk en de auto moet 5 jaar in de onderneming blijven.

 

bron: belastingdienst.nl